Sabtu, 27 April 2013

Kenali 6 Kedudukan Jerawat Dan Punca

                            info
 Perasan tak TIBA-TIBA 1 Jerawat muncul di badan? Tiba-tiba ada dekat pipi kiri, dagu, belakang badan, hidung. HATI-HATI kerana kerana ada sebab dan PUNCA ia terjadi.. Baca Kedudukan Jerawat dan Punca 6 Tempat Kedudukan Jerawat dan punca :

 1) DAHI >> Haba badan melampau, peredaran darah tidak baik. Minda dan badan, mungkin terlampau letih. Stress Kumpulan ini biasanya panas baran Nasihat : Pupuk tabiat tidur awal, bangun awal. Dapatkan tidur yg cukup dan minum air banyak


 2) HIDUNG >> Jerawat di batang hidung bermaksud tulang belakang kita mungkin bermasalah Di hujung hidung mungkin kerana haba perut melampau dan sisitem penghadaman tidak normal Di salah satu hujung hidung pula boleh dikaitkan dgn ovari atau sistem reproduksi

 3) DAGU >> Fungsi buah pinggang terjejas atau sistem endokrin (rembesan dalaman) lemah. Kaum wanita mudah mendapat jerawat di sekitar dagu mungkin berpunca drpd haid yg tidak teratur dan sistem peranakan yang bermasalah.

 4) PIPI KIRI >> Fungsi hati mungkin kurang lancar termasuk dilanda masalah rembesan, menyahtoksin dan penghasilan darah.

 5) PIPI KANAN >> Fungsi paru-paru mungkin tidak normal

 6) PADA BADAN (BELAKANG & DEPAN) >> Sistem perkumuhan yang bermasalah, sembelit. Amalkan pemakanan yang sihat dan mengikuti piramid pemakanan bagi mempastikan toksin tersingkir dengan lebih baik Ini kemungkinan-kemungkinan yang mungkin berlaku, untuk lebih kepastian silalah jumpa doctor yang lebih pakar.
Comments
0 Comments

Tiada ulasan :

Catat Ulasan